Gå til sidens hovedinnhold

Åge ville spare helten på grunn av en trøblete rygg – så reddet innbytteren kvelden for RBK: – De øyeblikkene man elsker mest med fotball

Rosenborg rotet vekk en 2-0-ledelse hjemme på Lerkendal, så dukket en svensk helt opp på bakre stolpe.

Stefano Vecchias Rosenborg-karriere har bydd på både opp- og nedturer så langt. I treningsuken før søndagens kamp mot Tromsø IL fikk den svenske kantspilleren igjen føle på sin trøblete rygg. Dermed ble svensken nødt til å ta det litt roligere noen dager for å få bukt med ryggplagene.

Det førte også til at Åge Hareide henviste svensken til benken fra start søndag kveld. Og hadde Rosenborg holdt på sin 2-0-ledelse i første omgang hadde han nok heller ikke kommet på banen søndag, men etter at Zdenek Ondrasek løp gjennom og utlignet til 2–2 ble Hareide nødt til å ta grep.

– Vi ville egentlig spare Vecchia på grunn av ryggen hans for å heller ha han klar til Sarpsborg. Men det er godt å ha han i bakhånd, forteller Hareide i pressesonen etter kampslutt.

– Ren glede

For Rosenborg gikk seg litt fast i den andre akten og hadde behov for noe nytt. Det tilførte trioen Skjelbred, Holse og nevnte Vecchia. Og det var også de to sistnevnte som sto bak scoringen som ble tungen på vektskålen.

Et strålende innlegg fra Holse fant Vecchia som stanget ballen i nota. Til et rungende jubelbrøl fra de fremmøtte på tribunen.

– Det finnes ingen bedre følelse enn å avgjøre slik at laget vinner på overtid. Det var ren glede. Det er de øyeblikkene man elsker mest med fotball, sier matchvinneren og fortsetter:

– Det var et bra innlegg fra Carlo (Holse), det gikk kjapt, men jeg så det var en luke på første stolpe. Jeg har trent på å gjøre mål på ulike vis og det var faktisk var det et kontrollert nikk, gliser han.

– Hvordan er ryggen nå da?

– Ryggen kjennes helt fin akkurat nå. Det var perfekt å få hvile ryggen litt de siste par dagene før kamp. Nå håper jeg å være klar til å starte mot Sarpsborg neste helg, sier Vecchia.

Det er ingen tvil om at seieren var viktig for hjemmelaget. I en runde hvor serieleder Molde vant, avga både Bodø/Glimt og Lillestrøm poeng. Dermed er Rosenborg nå oppe på fjerdeplass, fem poeng bak Molde i front og med henholdsvis tre og ett poeng opp til nevnte Bodø/Glimt og Kristiansund på andre- og tredjeplass.

– Det er alltid en styrke å vinne også på en slik dag som i dag. Det var tre viktige poeng og vi må ta tre poeng i våre kamper om vi skal henge med i toppen, mener Vecchia.

Les også

Slik vurderer vi spillerne etter dramaet på Lerkendal

Irritert Hareide

Det synet deler naturlig nok også trener Hareide. Han er klar på at kampen om både tittelen og medaljene fortsatt er åpen og at samtlige lag i toppen fortsatt har mulighet til å stikke av med seieren.

– Vi må først og fremst vinne våre kamper selv. Med kampene som kommer her tror jeg publikum kan glede seg til høsten på Lerkendal, mener sjefen og sikter til kamper mot blant annet Vålerenga, Lillestrøm og Bodø/Glimt.

Men seier til tross, at Rosenborg ga vekk en 2–0 ledelse på eget gress, samt måten det skjedde på, irriterte Hareide.

– Det som irriterer meg mest er at vi gir vekk 2–0. Vi må være mer kritiske når vi har 2–0 hjemme. Vi slapp de til altfor lett. Jeg er misfornøyd med forsvarsspillet. Det var ingen sikring i duellspillet. Det er erfarne spillere utpå der og jeg skjønner ikke hvor det kommer fra, sukker Hareide.

Han kunne derimot glede seg over at grepene som ble gjort i andre omgang bidro til at det likevel ble tre poeng på hans gutter.

– Vi viser at vi har en bra stall. Vi har folk å sette inn som kan endre kampbildet. Vi holdt et godt trykk og hadde muligheter før scoringen også, men det var godt da 3–2 endelig satt, avslutter RBK-sjefen.

Les også

RBK-spilleren åpner opp om dramaet med broren: – Jeg har aldri vært så redd

Kommentarer til denne saken