Han slet innledningsvis. Både Sander Sagosen og det norske laget.

Så utliknet han til 3-3 med en heslig og iskald lobb på sjumeter, ni minutter ut i oppgjøret. Like etter hadde Sagosen snudd kampen, da han hang i lufta og løftet taket på Trondheim Spektrum med en suser.

Et utsolgt Spektrum (8232 tilskuere) så et norsk lag som aldri så seg tilbake og relativt enkelt slo Bosnia & Hercegovina 32-26.

Grovarbeiderne fra Balkan yppet seg og var tidvis fult på høyde med hjemmelaget. Men Norge har Sagosen. Håndballgeniet fra Charlottenlund ropte, styrte, strødde pasninger og traff stort sett hver gang han utfordret og skjøt.

Best i Spektrum

Det var Sagosen som avsluttet første omgang med sin 17-12-scoring, som dommerne måtte kikke på video for å konkludere om var vinne.

Og det var Sagosen som fortsatte der han slapp, med andre omgangs første scoring. Han kom seg på jobb og geleidet Norge til en enkel åpningsseier i EM.

Det ble tolv mål på superstjerna.

Og selvfølgelig bestemannspris. Det var skrevet i stjernene.

Mener Norge kan vinne EM

Mesterskapet som faktisk kan ende med norsk gull i Stockholm søndag 26. januar.

– Norge er en av favorittene i dette mesterskapet. Et ungt lag med verdensklasse-spillere i alle posisjoner. Spillere som Sagosen og andre fra Bundesligaen. Jeg antar gruppespillet på hjemmebane vil gå greit, fansen vil pushe dem videre i mesterskapet. Vinner de gruppa, er sjansene for semifinale store. Etter det kan tilfeldigheter avgjøre, sa Latvias superstjerne Dainis Krištopāns til Nidaros fem dager før mesterskapet.

Vårens storscorer for Champions League-vinneren mente en av grunnene var superstjerna fra Trondheim.

Spør hvem du vil, alle vil si det er en klassespiller. Ung han også, med en stor fremtid foran seg. Han har allerede vist en del av hva han kan. Jeg ønsker ham lykke til på ferden, sier han.

Sto frem

Tre dager senere takket Sagosen for favorittstempelet. 24-åringen strutter av selvtillit og svarte, kanskje litt spøkefult, men like fult rett, seg selv da vi spurte hvem som er mesterskapets største stjerne.

– Vi har et godt lag med mange gode spillere som spiller i mange gode klubber. Mange av oss har stått i den posisjonen vi kommer til å stå i de neste tre ukene. Det er ikke sikkert det skjer, men jeg har absolutt trua, sier Sagosen.

Tilbake til kveldens kamp fortsatte Sagosen showet sitt. Hver gang Bosnia nærmet seg noe som kunne likne på ypping, sto han frem. Dunket inn nok et bosnisk punktum, før han pekte opp på tribunen.

Opp på 8000 tilskuere som aldri glemmer denne fredagskvelden. Og som aldri vil glemme Sander Sagosen.

EM-debut

Andre norske gjorde også jobben. Keeper Kristian Sæverås, samt Petter Øverby og Kristian Bjørnes sto frem. Også Lundamo-gutten Tom Kåre Nikolaisen fikk slippe til og smake på nivået tidlig i kampen.

Norge topper gruppa. Nå kommer Portugal og Frankrike. Kanskje må begge beseires for å få norsk plass i semifinalen i Tele2 Arena i den svenske hovedstaden.