Gå til sidens hovedinnhold

50 nye smittede: – Blir det ikke bedring, innfører vi skjerpende tiltak

Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen, varsler strengere koronatiltak dersom smittesituasjonen ikke bedrer seg innen starten av neste uke.

Det er nå over to og en halv uke siden Trondheim kommune innførte munnbind-påbud. Etter vedtaket om påbud 16. desember, har smittetrykket i byen økt betraktelig, og nært triplet seg etter det ble innført.

Fredag fikk 50 personer i Trondheim påvist korona blant de 228 som testet seg.

– Det er vanskelig å si noe om effekten enn så lenge. Det får vi ikke gjort før etter jula. Smitten de siste dagene er stort sett knyttet til familieselskaper, vennekretser og nærkontakter.

Fortsatt alvorlig

Uken før munnbind-påbud ble et faktum i Trondheim, hadde 136 personer fått påvist smitte. Så langt denne uken, har 268 personer testet positivt. Nært 1 av 4 som testet seg fredag, mottok positiv test.

Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen, sier smittesituasjonen i byen fremdeles er alvorlig, og at formannskapet skal møtes til eventuelle innskjerpinger av tiltak førstkommende tirsdag.

– Mest sannsynlig går det mot innskjerping av tiltak. Får vi ikke bedring til tidlig neste uke, blir det strengere tiltak, sier han.

Videreføring av munnbind-påbud

Blant tiltakene formannskapet skal se på, er hjemmekontor, større begrensninger innen idrettsaktiviteter og begrensninger på innendørsarrangement.

– Det skal også vurderes videreføring av munnbind-påbudet, som opprinnelig går ut 9. januar, sier han.

Blant de siste dagenes smittetilfeller, er minst to personer tilknyttet offentlige instanser. Den ene er tilknyttet Nidelven hjemmetjeneste og den andre Tempe helse- og velferdssenter, ifølge Garåsen.

Dette er de smittede fredag:

3 personer under 10 år

11 personer i 10-årene

6 personer 20-årene

10 personer i 30-årene

5 personer i 40-årene

8 personer i 50-årene

3 personer i 60-årene

3 personer i 70-årene

1 person i 80-årene

25 av de smittede er kvinner, og 25 av dem er menn. 7 av 48 har ikke kjent smittekilde. Resten er kjente nærkontakter.

Det er to som ikke har svart på telefon når smittesporing har ringt, skriver Trondheim kommune i lørdagens pressemelding.

Kommentarer til denne saken