Rektor Bjørn Ivar Midjo ved Charlottenlund ungdomsskole og de ansatte har jobbet på spreng fredag for å finne en løsning til ca. 320 elever etter brannen sent torsdag kveld.

– Elever og foresatte vil bli informert om dette i løpet av helga, sier rektoren og utdyper:

9. trinn, som har arealer der brannen hadde sitt utspring, får en aktivitetsdag i Charlottenlundhallen mandag, planlagt og drevet av lærerne.

10. trinn, som har arealer over, er ikke like fullt berørt, men der jobbes det med å utbedre skadene. Mandag får de en digital fagdag med hjemmeundervisning.

Dermed er det kun 8. trinn som vil være tilstede på skolen førstkommende mandag.

- Ille

Midjo sier bygget nå er frigitt av politiet og at han har fått se skadene selv.

– Hvordan så det ut?

– Det så ille ut i det såkalte arnestedet, med store skader i det rommet. Så blir vi samtidig glad for at det ikke har spredt seg videre, til andre rom ved siden av.

– Kan det bli et lengre opphold for elevene uten vanlig undervisning?

– Det 10. trinnet som bor øverst, og som ikke var mest berørt, de kommer tilbake og har fysisk oppmøte på tirsdag. Det vet vi allerede nå, mens 9. trinn som er mest direkte berørt, der vil det ta lengre tid, uten at vi vet hvor lang tid det vil ta. Der må vi planlegge litt mer dag for dag, med alternative læringsarenaer, og opplegg andre plasser.

Trangbodd

– Dere har ikke andre arealer på skolen å bruke?

– Nei, i og med at vi er så trangbodd fra før, har vi ikke det, men vi har en god samarbeidspartner i Charlottenlund Sportsklubb, som har lokaliteter rett ved siden av oss som vi kan låne, for eksempel. Men dette er det ikke tatt noen avgjørelse på enda. Når vi kommer på jobb på mandag, vet vi mer om tidshorisonten.

Sent torsdag kveld gikk alarmen på skolen. Først fikk 110-sentralen en automatisk brannalarm klokken 23.30.

– Da sendte vi én bil, på vei til stedet ringes vi av en vekter som melder om åpne flammer fra et vindu fra 1. etasje. Da eskalerer vi opp, fortalte vaktleder Eivind Schjødt hos 110-sentralen torsdag. Totalt rykket brannvesenet ut med fem enheter.

I løpet av 23 minutter var brannen slokket. Natt til fredag har brannvesenet jobbet på stedet med skadebegrensning med det brannvesenet kaller for en restverdiredningsbil.

Politiet undersøkte området utenfor Charlottenlund ungdomsskole etter brannen torsdag 1. desember 2022. Video: Bertil Lernæs

Mistenker påsettelse

Foreløpig er ikke brannårsaken klar, men en av politiets teorier er at brannen kan være påsatt.

Fredag ettermiddag opplyser avsnittsleder for allmennavsnittet i Trøndelag politidistrikt, Pål Berg, at en rute på skolen er knust.

– Et vindu inn til klasserommet hvor det brant, var knust. Det er uvisst om dette er på grunn av innbrudd eller om brannen har forårsaket at vinduet knuste, skriver han i en e-post til Nidaros.

Det er kun klasserommet hvor det brant som blir sett på som åsted.