Klokka 16.13 søndag meldte politiet at det hadde vært en ulykke med en ferge ved Flakk fergeleie. Ulykken skjedde da ferga skulle legge til kai, og den fikk omfattende skader da den smalt inn mot fergeleiet.

Det kom tidlig melding om at en passasjer var skadet, og hadde smerter i nakken. Denne personen ble evakuert og sendt til St. Olavs hospital.

Andre passasjerer måtte belage seg på å vente en lang stund på ferga før de ble evakuert med brannskøyte og lift.

De evakuerte passasjerene fikk tilbud om å bli busset til Clarion hotell på Brattøra.

Det var opprinnelig planlagt en operasjon for å snu ferga klokka 23.00 1. påskedag. Denne er nå utsatt én time, og vil etter planen starte klokka 00.00. Det skal brukes tauebåt i operasjonen. Alle bilene er fortsatt om bord i ferga, og må dermed rygges ut av ferga etter den er snudd.

SE VIDEO: Her får passasjerene hentet ut bilene sine etter dramatikken

Vil at folk skal kjøre av bilene selv

I 20.30-tiden mandag kveld forteller administrerende direktør Mariann Grønseth i Torghatten midt, at passasjerene har fått tilbud om mat og hotellrom ved hotellet dersom de trenger det.

– Det er overraskende få som benyttet tilbudet om hotellrom, det er rundt ti rom som er brukt i den forbindelse, forteller hun til Nidaros.

Grønseth forteller passasjerer ved hotellet har fått informasjon om at det vil bli mulig å få kjørt bilene av ferga cirka klokka 00.30.

– Vi anbefaler på det sterkeste at de kommer dit og kjører av bilene selv.

Det er bestilt buss fra Clarion hotell til fergeleiet klokka 00.00 for passasjerene.

Selskapet har også bestilt bilbergingsbil, i tilfelle det er noen passasjerer som ikke møter opp, slik at alle biler vil bli tatt av ferga.

Politiet: – Tyder på teknisk årsak

Videre sier Grønseth at det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken.

– Slikt skal ikke skje, og så har det skjedd. Skadene på ferga er omfattende, men vi har ikke den fulle oversikten ennå.

Operasjonsleder Trond Volden ved Trøndelag politidistrikt sier følgende til Nidaros om årsaken:

– Det tyder på at det er en teknisk årsak, men hva slags vet vi ikke, sier han.

Cirka 200 ble evakuert

Politiets innsatsleder på stedet, Thor Inge Aas, sa til Nidaros i 17.30-tiden at de hadde fått evakuert personen som er skadet.

– Det var en person som hadde nakkeskade, vedkommende var våken og stabil, men ble kjørt til St. Olav, og så skal vi evakuere resten av de 200 passasjerene om bord. Det er full ferge, sa Aas.

Han hadde ikke fått rapporter om at flere er skadet, og hadde heller ikke opplysninger om at biler på ferga har fått materielle skader.

Det ble en midlertid stans i fergesambandet fra cirka klokka 17.45 til 18.30 som følge av ulykken.

Aas fortalte Nidaros tidligere søndag at politiet vil ta bilder, og foreta avhør av personer som har vært om bord.

– Det har vært et støt mot land, og hva som er årsaken vet vi ikke. Det vil etterforskningen vise senere. Vi vil ta etterforskningsmøte, og vurdere hva vi skal gjøre videre i samarbeid med rederiet. Jeg skal ikke utelukke at det blir sjøforklaring.

– Vil havarikommisjonen komme inn her?

– Det vil jeg tro, svarte Aas.

Evakuert med lift og brannskøyte

Passasjerer ble evakuert ved hjelp av en brannskøyte og en brannlift.

– Gjør dere klar til å gå på redningsskøyta. Dere vil bli loset ned forsiktig ned der. Blir transportert til det andre fergeleie, der vil dere møte politi og ambulansepersonell, ble det sagt over lydanlegget.

Ifølge Nidaros' utsendte kom brannskøyta inn med de siste passasjerene like over 18.00. Busser var da på plass, og passasjerer ble henvist til dem ved behov.

– For de med behov for hotell og buss, vil det bli satt opp tre busser til Clarion. Dere som ønsker å dra, kan dra, og som vel og merke er telt inn. Når det gjelder kjøretøyene så vil det bli lagt ut informasjon, sa en i politiet til de evakuerte passasjerene på fergeleiet.

– Blir det ikke mulighet å få bilen i dag, spurte en av passasjerene.

– Det som er med båten, er at den må snus med hjelpebåt, det tar en del timer. Vi har ikke fått svaret på når, var svaret fra politiet.