Gå til sidens hovedinnhold

175 nye smittede

Det opplyser kommunen i en pressemelding.

Tirsdag ble det meldt om 30 nye smittede. Onsdag ser smittetallene helt annerledes ut. 85 menn og 90 kvinner testet positivt tirsdag.

Blant de 175 nye smittetilfellene ser aldersfordelingen slik ut:

0-årene: 14

10-årene: 61

20-årene: 15

30-årene: 12

40-årene: 28

50-årene: 25

60-årene: 12

70-årene: 7

80-årene: 1

90-årene: 0

Det ble utført 277 PCR-tester tirsdag.

I en kommentar til smittetallene sier kommuneoverlege Tove Røsstad at kommunen anbefaler å se utviklingen over flere dager.

- Smittetallet i dag er langt høyere enn i går uten at det dermed er grunn til å tro at dette er en reell forskjell. Vi ser ikke så sjelden lave tall på mandager. Det kan dreie seg om mindre testing i helgene, men også muligens lavere analysekapasitet på sykehuset i helgen. En del positive på søndag kan også være meldt etter at smittesporingsteamet avsluttet arbeidet på søndagen slik at disse først fremkommer på dagens tall. Det er derfor viktig at man ikke kun ser på smittetall for en dag, men må se utviklingen over flere dager. Bildet blir mest riktig om man sammenlikner uke for uke.

- Ut fra dagens smittetall, kan man fortsatt si at situasjonen er nokså uendret både i antall og smittemønster. Barneskoleelever og foreldregenerasjonen dominerer fortsatt

Kommentarer til denne saken