Mediebedriftenes Landsforening offentliggjorde torsdag formiddag lesertallene for andre halvår 2022, og tallene overrasker litt.

– For å være helt ærlig, var jeg forberedt på et «backlash». Dette er formidabelt, sier Stig Jakobsen, sjefredaktør og administrerende direktør i Nidaros.

De fleste opplever tilbakegang

Jubelen kommer som følge av en økning på hele 16 prosent, sammenlignet med samme tid i 2021. Nidaros har 2.400 flere lesere per dag enn for ett år siden. På samme måling går Adresseavisen rundt 14 prosent tilbake, sammenlignet med på samme tid i 2021.

– Jeg registrerer at svært mange andre aviser har opplevd en tilbakegang siden pandemien, men Nidaros har bare fortsatt veksten – både hvis man sammenligner med siste året og for seks måneder siden. Det overrasker meg litt at vi går frem, men det tyder kanskje på at vi blir gradvis mer husvarme blant trondhjemmerne, sier han.

I tillegg til opphør av pandemien, har et større hackerangrep mot Nidaros vært forventet å påvirke lesertallet. Ved målingen for seks måneder siden, var Nidaros blant dem som gikk mest frem.

Rekordopplag

I mars kunne avisa registrere sitt høyeste opplag siden starten, med 9.299, som var en økning på 1,2 prosent på seks måneder. Foruten Meråkerposten, hadde Nidaros den største fremgangen av alle samarbeidende aviser i Amedia i Trøndelag.

Jakobsen mener at hemmeligheten har vært at avisa har lykkes med å bli enda mer superlokale i Trondheim.

– Vi har bevisst tatt tak i saker som berører nærmiljøet i bydelene, har vært mer på når det gjelder å dekke oppstarter og konkurser, idrettslag under toppnivået og sørge for at saken til den lille mann og kvinne blir belyst, sier Jakobsen.