Gå til sidens hovedinnhold

135 tilfeller av den britiske virusmutasjonen påvist i Norge

135 tilfeller av den britiske mutasjonen av koronaviruset er påvist i Norge – 53 flere enn i tirsdag, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).

FHI analyserer nå langt flere koronaprøver for virusmutasjonen enn tidligere, og flere av de nye tilfellene ligger tilbake i tid.

Uken med flest påviste tilfeller av mutasjonen er uke 1, med 37 tilfeller, skriver VG. 87 av de påviste tilfellene stammer fra 2021. 26 påviste tilfeller stammer fra prøver tatt i forrige uke og 24 fra prøver tatt uken før.

Så langt er 1.147 virusprøver som ble tatt i desember og januar analysert for mutasjonen, ifølge FHIs statistikksider.

Fram til utbruddet i Nordre Follo på Østlandet kunne alle tilfeller av den muterte varianten i Norge knyttes direkte til reiser til utlandet. Utbruddet er det første kjente tilfellet hvor mutantviruset har smittet mellom personer i Norge. Det er innført svært strenge tiltak i en rekke kommuner på Østlandet, inkludert hovedstaden, som følge av utbruddet.

FHI analyserer også virusprøver for å se etter den sørafrikanske mutasjonen av viruset, men denne er det bare blitt påvist to tilfeller av i Norge – begge i tilknytning til reiser.

Kommentarer til denne saken