Rundt 100 000 elever ved landets barneskoler deltok i Nasjonalforeningen for folkehelsen sin Hoppetaukonkurranse. Konkurransen går ut på å registrere inntil 60 minutter aktivitet daglig, og vinnerklassene trekkes blant de som har registrert maksimalt antall poeng.

Klasse 6A ved Solbakken hoppet 60 minutter hver dag i løpet av konkurranseperioden på 14 dager, og ble dermed best i landet.

Det opplyser daglig leder Frode Mo ved fylkeskontoret i Nasjonalforeningen for folkehelsen Trøndelag i en pressemelding.

Han opplyser at rundt 60 prosent av landets barneskoler deltok. I Trøndelag var det totalt påmeldt 8648 elever fra 127 skoler.

«Lurte» elevene

Som premie fikk 6. klassen ved Solbakken et diplom og en gavesjekk på 10.000 kroner.

- Klassen ble veldig overrasket da vi kom på besøk. Først lurte vi klassen med at vi kom fra kommunen for å gjennomføre matteprøve, men da elevene skjønte at dem hadde vunnet 10.000 kroner og var best i landet i årets hoppetaukonkurranse sto jubelen i taket, sier Mo.

Utjevner forskjeller

Meningen med konkurransen var å oppfordre til fysisk aktivitet som alle kan delta i.

- Vi ønsker å bidra til å jevne ut sosiale helseforskjeller gjennom tiltak i skolen der vi treffer alle barn uavhengig av sosial bakgrunn. Vi jobber for at alle barn i grunnskolen skal få en time hver dag med fysisk aktivitet i løpet av skoledagen, fortsetter Mo i pressemeldingen.