Elendige seertall, både hos NRK og TV 2, tyder på at mange mente det, da de sa at de ikke skulle se på mesterskapet. Uansett om du så eller ikke, får du her et kjapt sammendrag av det vesentligste.
1. Selvmålsbonanza
Årets selvmål sto definitivt FIFA for, etter at de først forsøkte å vise støtte til homofile i Infantinos tale, og så sier at de vil gi gult kort hvis noen brukte regnbuefarget kapteinbind. Vi snakker her et historisk selvmål.
Mange lag har imidlertid protestert på annet vis: Wales har regnbuefargede cornerflagg på treningsfeltet, Harry Kane har gått med regnbuefarget Rolex (nei, jeg kødder ikke) og Tyskland holdt seg symbolsk for munnen, for å signalisere sin motstand. Noen vil kanskje hevde at de gikk litt langt, da de også tapte kampen mot Japan, og kom skeivt ut i gruppa. Uansett, kastet FIFA inn håndkleet da selv EF bruste med fjærene, og tillater nå at kapteinene kler seg så fargerikt som de vil.
Andre som har scoret selvmål, må være Qatar, som trodde at VM kom til å gi dem masse positiv PR. Trikset med å nekte ølservering på stadion, fikk overbevist de siste om at forholdene i landet er forferdelige.
2. Ketchup-effekten
Man spør seg alltid før mesterskap, om dette blir et forsvars-år eller et angreps-år. Med det mener jeg: om det er gode forsvar eller gode angrep som dominerer. Foreløpig er det ingen klar konklusjon. Man har gått fra to dørgende kjedelige 0-0-kamper, til en spinnvill 4-1-kamp, med Frankrike i storslag. Totalt, har det vært fire målløse oppgjør. Englands 6-2-mosing av Iran, Spanias 7-0 over Costa Rica og Portugals 3-2 over Ghana mer enn gjør opp for det. Men nesten pussig hvordan målene kommer med slik ketchup-frekvens.

«Jeg innrømmer det allerede nå – jeg kommer til å se det. Gjør dette meg automatisk til en ignorant hykler?»
3. De gamle heltene synger på siste verset
Messi scoret rett nok på straffe, men var knapt nok en skygge av seg selv i kampen Argentina tapte 1-2 mot Saudi-Arabia.
Ronaldo ble for så vidt historisk, ved å score i sitt femte VM, men måtte få hjelp gjennom en feildømt straffe. Det minner litt om en aldrende Tarzan, som trenger hjelp til å klatre opp i trærne. Han evner ikke å drible av noen, og avslutter elendig, men han hopper fortsatt høyt – selv om den upressede headingen går 10 meter utenfor mål. Kanskje er det en klubb som har bruk for akkurat disse egenskapene? Suarez så også fryktelig gammel ut. Bet ikke ordentlig fra seg i åpningskampen til et blast Uruguay.
4. Bakvendtland
VM er en pussig arena, hvor det er spillere som er pinlig svake i sine klubber, som plutselig får Maradona til å se middels ut. Richarlison har scoret null mål i Premier League for Tottenham, men scoret to i åpningskampen for Brasil. Det ene kommer til å bli mesterskapets vakreste mål. Spissmakkeren i Tottenham, Kane, scoret til sammenligning utrolige null mål i Englands 6-2-seier over Iran. Guillermo Ochoa er verdens beste keeper i VM, og bare da. Også i år, der han berget 0-0 for Mexico, mot målkongen over alle - Lewandowski. Samtidig er det en del av dem man mener er utrolig gode hjemme, som plutselig ser ut som om de er hentet inn fra Vuku IL til Belgias landslag. Ja, jeg snakker om deg, Kevin de Bruyne.

Greit nok, at man slo Milan, men det er år hvor RBK var mye bedre – tidenes 10 beste sesonger
5. VMs største nestenulykke
Det er 8,30 på overtid, av de ni tildelte minuttene fra dommeren, og Portugals Diogo Costa redder sikkert. Ghanas spiss, Inaki Williams, har somlet med å komme seg ut av feltet. Det er da det skjer: Costa triller ballen langs bakken for å gjøre kveldens siste utspark, og Williams hiver seg foran og snapper ballen. Årets Youtube-tabbe var sikret, inntil ghaneseren sklir idet han snur, og Portugal får forhindret tidenes VM-kollaps.
6. Arabisk vår – afrikansk uår
Hvis man ser bort fra vertsnasjonen, har det vært forbausende sterk arabisk innsats så langt. Saudi-Arabia slo, sjokkerende nok, Argentina. Marokko unngikk tap mot forrige VM-finalist, Kroatia og Tunisia klarte 0-0 mot særs overvurderte dansker. De afrikanske lagene kan stort sett berømmes for god bussparkering, foruten Ghana, som var de eneste som scoret, blant de fem som representerer kontinentet,
7. Yngste målscorer i VM siden Pelé
Spania var totalt overlegne i et nærmest hinsides målkalas mot Costa Rica. 7–0 ble det totalt, og Gavi (18) satte kronen på verket med å bli tidenes yngste målscorer for Spania i VM – og den yngste til å score i et VM siden Pelé gjorde det i 1958. Manuel Rosas var for så vidt også yngre enn ham, da han scoret for Mexico i 1930, men med sine 18 år og 110 dager må Gavi også sies å være et helt greit talent. En Gavi-pakke for fotballen, rett og slett.
8. Tittelforsvarerne vinner igjen
I flere mesterskap har det vært vanlig for tittelforsvarerne å tryne i første kamp i det påfølgende mesterskapet. Faktisk må man tilbake til 2006 for å finne forrige gang en regjerende mester seiret. Frankrike lot rett nok Australia ta ledelsen, men klarte å oppheve den klassiske forbannelsen, med en forrykende 4-1-seier. Kanskje vil Hansons "MMMBappe" runge over anlegget nok en gang?
9. Avmålte hårstiler
VM har normalt vært et utstillingsvindu for det verste frisørnæringa har å by på. Tenk Ronaldo fra Brasils idiotiske trekant i panna, Valderramas mopp eller Roberto Baggios rottehale. Dette mesterskapet har bydd på nada. Alliou Cissé ser rett nok ut som Bob Marley, der han styrer Senegal fra benken. Og en på laget hans har dristet seg til en rød og hvit-tagget linje bakerst. Hvorfor har ingen baller nok til å dra på med regnbuefarget hår? Det er fortsatt tid.

Neeeei, si at det ikke er sant! Jo, dessverre. Her er RBKs 20 verste hårsveiser
10. Navnemoten
For noen år siden stilte Egypt med en førsteellever, der samtlige het Mohammed til fornavn. Dette VM'et er navnet som trender Kim. Og aller mest på Sør-Korea, hvor hele den bakre fireren og keeperen heter Kim. At det i tillegg er to som heter Hwang og en som heter Heung, gjør det til et komplett mareritt for kommentatorene. «Kim redder sikkert, spiller ut til Kim, som forserer opp langs kanten. Innlegget treffer Kim perfekt, men headinga går uheldigvis i ryggen til Kim».
Helt sikkert, er det at kontroversene ikke er over med første runde i dette mesterskapet. Både de på banen og de utenfor.
Bare at man velger å se på, provoserer mange. Men burde man, i billedlig forstand, steines for å bivåne et slikt gjennomkorrupt VM? I så fall, får den som boikottet VM i Russland og OL i Kina kaste den første steinen.