Trønder-Avisa: Sent fredag kveld meldte Stjørdal kommune at antall positive tester som ble påvist 1. nyttårsdag har steget til 12. Nyttårsaften satte kommunen smitterekord, med 21 positive tilfeller, og smittetrykket er fortsatt stort og antall smittede forventes fortsatt å stige.

Det totale antallet personer med påvist smitte som er bosatt eller blir fulgt opp i Stjørdal er 61. Situasjonen for kommunen er dramatisk, i og med at hele 1 % av befolkningen i Stjørdal har vært i karantene i jule- og nyttårshelga, ifølge kommunens egne beregninger.

Fester har spredd smitte

– Vi kan ikke få mye mer av karantenesetting av ansatte før vi får kapasitetsproblemer på våre bosenter og institusjoner. Vi tåler ikke så veldig mye mer her, skriver kommunedirektør Tor Jakob Reitan i en pressemelding lørdag.

Samtidig melder kommunen at det er enkelte grupper ikke har fulgt rådene fra kommunen om å avlyse resten av jula og unngå kontakt på tvers av husstander.

– Vi har hatt for mange unge voksne som har hatt fest i store grupper og påviselig spredt smitte. Her har dessverre noen få ødelagt for mange, det må vi tåle å høre i åpent rom, skriver Reitan.

Kan komme nye tiltak

Stjørdal kommune vil holde pressekonferanse søndag klokka 13, der det blir klart hva som kommer av ytterligere tiltak for å få kontroll på den alvorlige smittesituasjonen.

– Dette er ikke over, januar måned vil måtte medføre fortsatt høyt fokus på smittevern men jeg kan ikke nå foregripe, skriver kommunedirektør Tor Jakob Reitan.

Kriseledelsen i Stjørdal kommune har vært i møte store deler av lørdagen, og forventer å jobbe utover kvelden og morgendagen.