Gå til sidens hovedinnhold

0-0-0-0-0

Jeg blir rasende når Trondheim blir trukket frem på en nedlatende måte.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Trønderdebatt)

I dag tenker jeg på hvor inni hampen flinke vi har vært i denne byen og i denne regionen. Fra smittesporerne til politikerne til administrasjonen til lærerne til pressen og aller mest trønderne. Alle sammen. Kanskje det er fordi vi er svært bekvemme med å holde sosial avstand også uten pandemier, men læll. Generelt veldig lav smitte.

  • Steinkjer: Periode uten smitte på seks uker.
  • Trondheim: Ikke smitte på fem dager.

Vi har selv vært i karantene. Hele skolen til ungene. På grunn av ett smittetilfelle (eller ble det to). Uten at jeg hørte et eneste mukk. Vi skjønner tegninga. Alle skjønner alvoret! (Noen idioter finnes alltid, men sånn ville det vært også med byllepest.) Derfor blir jeg smått rasende på de som prøver å fortelle en historie om at vi ikke skjønner alvoret!

Jeg blir rasende når Trondheim blir trukket frem på en - etter hva jeg så - nedlatende måte og brukt som eksempelet på brå smitte som det trengs nasjonale tiltak for å ta.

LES I NIDAROS: Brukte Trondheim som skrekk-eksempel. Ordføreren reagerer: – Pussig

Det er feil fremstilling, og feil historiefortelling. Og historiefortelling er viktig i denne situasjonen. Historien om Trondheim burde vært 0 - 0 - 0 - 0. Hvilken by på 200 000 innbyggere har hatt det? På kloden?

Raseriet går sikkert over fort og jeg ser sikkert litt rødt nå fordi jeg syns synd på de som nå har vært ekstremt flinke på kafeer og utesteder, men nå må permitteres likevel. Og på kundene deres. Mange trenger disse stedene desperat. For helsa. Alle har ikke hytte og kjernefamilie.

Gleder meg til stikk i arma. Særlig til mine barns besteforeldre. Og til debatten om hvordan historien om korona skal være.

Så trøndere: Klapp dere selv på skuldra for ekstremt god jobb så langt, og tenk på sommeren i det vi går i gang med en ny drittperiode. Vi klarer selvsagt den også.

Innlegget ble først publisert på Facebook og gjengis med tillatelse. -red.

Les også

Men Hytten skånes.

Kommentarer til denne saken